Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Hawaii úticél

Úticél

Hawaii

Ha igazán különleges helyre vágysz…
Ha a pihenés és a vakáció netovábbját keresed…
Ha úgy érzed, hogy végképp elhagynád a szürke hétköznapokat…

Hawaii-t nem kell magyarázni, Hawaii annyira természetes, mint a levegő, és az azúrkék tenger. Gyönyörű strandjai, hófehér homokja és sudár pálmafái turisták millióit vonzzák minden évben, akik nem csak úszkálnak a kristálytiszta vízben, de kajakoznak, búvárkodnak, szörföznek… és élvezik az életet. Tiszta Hawaii.

De tudtad, hogy a fürdés csak egy a rengeteg izgalmas dolog közül, amit Hawaii szigetén csinálhatsz?

Az egyik legextrémebb, lélegzetelállító látványosság például egyértelműen a vulkánkitörés, ami éjszaka a leglátványosabb. Szinte minden hajó programjában benne van, hogy elmegy éjszaka egy működő vulkán mellett, és a saját szemeddel csodálhatod meg a természet elsöprő erejét, ahogy a kiáramló láva fényt hoz az éjszakába.

A testi épséged miatt cseppet se aggódj, mindez természetesen teljesen biztonságos,  hiszen be fogjátok tartani a tiszteletteljes távolságot, semmi bajotok nem eshet. De képzeld el mekkora élmény lesz gyermekednek, amikor a földrajzórán nem csupán elolvassa a vulkanikus kőzetek kialakulásáról szóló fejezetet, hanem rögtön el is tudja mesélni, hogy ezt a saját szemével látta!

Ha a természet békésebb oldalát szeretitek, akkor érdemes megnézni a Waimea Canyont, amit „Csendes-óceán Grand Canyonjaként” is ismernek, és legalább annyira lenyűgöző, mint az amerikai kontinensen fekvő testvére. 16 km hosszú, 1 km mély, és senkinek nem ajánljuk, hogy a szélére álljon, mert könnyű beleszédülni a látványba. Szó szerint lélegzetelállító!
Hasonlóan szép látványt nyújtanak Na Pali sziklái is, melyek közül a legmagasabbak 1200 méter magasak, és finom gyűrődései, csipkéi olyanok, mintha egy fantasy-film díszletéből felejtették volna itt.

Bár fantasy-t mostanában nem, de egy sorozatot igenis forgattak a közelmúltban Hawaii-n, méghozzá Mokuleia Beach-en, ahol a Lost szereplői vesztek el hosszabb időre. De az államban készült az 50 első randi, a Trópusi vihar, a Jurassic Park, és a Pearl Harbor című filmeket is – csak hogy néhányat említsünk a legismertebbek közül.

Apropó, Pearl Harbor neve nem véletlenül ismerős, hiszen itt történt az a szörnyű támadás, ami miatt az Egyesült Államok 1941-ben beléptek a 2. világháborúba. Ha erre jártok, és érdekel a történelem, érdemes meglátogatni a kapcsolódó múzeumot, utána pedig menjetek el egy vízi vidámparkba, hogy lerázzátok a szomorú hangulatot!
 

Melyik utat válaszd?

Több útvonal is van a Hawaii szigetek környékén, és mindegyik hajó kiköt Oau és Maui szigetén, ahol a legtöbb látnivalót és érdekességet találod. Ezen felül szerintünk érdemes olyat választani, ami Konát is beveszi a programba, illetve nézd meg, hogy azok a dolgok (vulkán, szörfözés, kanyonok, stb.), amik téged és a családodat a leges-legjobban érdeklik, melyik szigeten elérhetőek, és úgy válassz hajóutat, hogy érintse őket.

Egy biztos: ha Hawaii-t választod, unatkozni biztos, hogy nem fogtok! Hawaii hajóutak