Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Úticél

Indiai-óceán

Ahol a valóság szebb, mint a képeslapon - az Indiai-óceán szigetvilága
Az Indiai-óceán varázslatos szigetvilága nem véletlenül vonzza annyira a nászutasokat és mindazokat, akik egy életre szóló élményre várnak. A homokos tengerpartok, a pálmafák, a korallzátonyok miliőjében mindenki úgy érezheti, mintha egy képeslapba csöppent volna.
Ebben a térségben találhatjuk a legtöbbet fotózott területeket, ugyanakkor a legtöbb érintetlen természeti környezettel rendelkező egzotikus helyet is.

Mauritius
Mauritius két nagyobb és számtalan apró szigetből áll, melynek legtöbbje lakatlan korallszirt. Ide ugyan a legtöbben a gondtalan pihenésért és a képeslapra illő tájért jönnek, de emellett bőven akad itt program és látnivaló. Rengeteg túraútvonal található a szigeten, melynek felfedezése közben gyönyörű vízesésekkel, lagúnákkal és az érintetlen esőerdővel találkozhatunk. Minden napra más kirándulóprogram szervezhető, annyi állat- és növénypark található itt, sőt, még lóversenypályák is vannak. Akit a kulturális látnivalók mellett a bevásárlás is vonz, az sem fog itt unatkozni, ugyanis más országokhoz képest olcsóbban lehet itt beszerezni a nagy világmárkák termékeit.

Seychelle-szigetek
A világon egyedülálló, különleges gránitsziklákkal rendelkező Seychelle-szigetekre sokan úgy gondolnak, mint elsődleges nászút-célpontra, miközben rengeteg olyan látnivaló van, ami bármelyik korosztály számára örök élményt nyújthat. Kevesen tudják, hogy itt található a londoni Big Ben mása. A Kot Ma-Ya egzotikus virágkertben több mint kétszázféle trópusi növény és orchidea mellett teknősök, békák, gekkók és nyulak is láthatók. Ami még kihagyhatatlan, az a helyi teagyár meglátogatása: a manufaktúra a termesztést és a feldolgozást is bemutatja a látogatóknak. A Seychelle-szigeteknél kiválóan lehet sznorkelezni és búvárkodni is.

Réunion
Réunion működő és kialudt vulkánjai, vízesései és a francia kulturális környezete tökéletes választás azoknak, akik egy trópusi természeti környezetet szeretnének felfedezni. A mesés tengerpart mellett láthatsz cukornádültetvényt és mangó-kertet is. Réunion piacán pedig sokféle egzotikus termékkel találkozhatsz.

Madagaszkár
Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, amely a földtörténet során korán elvált minden kontinenstől, így élővilága függetlenül tudott fejlődni, és mára teljesen egyedivé vált. A 10 ezer növényfaj 90 százaléka sehol máshol nem található meg, így Madagaszkár jelképe, a majomkenyérfa sem. A sziget jellegzetes élőlényei a gyűrűsfarkú makik, a tanrek, cibetmacskák, leguánok, kaméleonok. Érdekesség, hogy a legnagyobb ragadozó itt a fossza.
A sziget fővárosában a virágos királyi paloták mellett modern épületek és színes házak sora látható, folyamatosan keveredik a régi és az új. A főváros temetkezési helyeiről és szentjeiről is híres zarándokhely.

Maldív-szigetek
A Maldív-szigetek 26 gyűrű alakú atollból áll, több mint 1000 korallsziget található itt. Hívogat a sekély vízű, homokos part a jellegzetes bungalókkal, a türkizkék lagúnák pedig maga a földi paradicsom. Ide nem a kulturális látnivalók, hanem a háborítatlan nyugalom és pihenés miatt érkeznek a turisták. A legtöbb szigeten csak egy szálloda üzemel, egyszerre kevés vendéget fogadnak, így könnyen találunk olyan partszakaszokat, ahol csak magunk vagyunk. A Maldív-szigeteket a nászutasok mellett a kisgyerekes családoknak, a búvárkodás és a sznorkelezés szerelmeseinek is szívesen ajánljuk. Indiai-óceán hajóutak