Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Canada / New England úticél

Úticél

Kanada és New England

egy csepp Európa a tengeren túl

Kanada több, mint erdőség és vadon. Bár abból is kijutott ennek a hatalmas és gazdag országnak: érintetlen területei vonzzák a természet és a különleges kalandok kedvelőit. Kanada nem meglepő módon a remek ételek, a barátságos helyiek, a sehol máshol ennyire nem nyilvánvaló multikultúra országa. És még a boraik is kiválóak!

A természet mindenekelőtt
A világ második legnagyobb területű országában a táj rendkívüli változatosságban kínálja fel magát: egyaránt alkalmas hajózásra, lazachorgászatra, medvelesre, családi kirándulásra vagy nagy erőket felemésztő sziklamászásra. Égbetörő hegycsúcsok, hókristályoktól csillogó gleccserek, az utolsó jégkorszak elmúltával formálódó, látványos fjordok, kristálytiszta, sebes vízű folyók, népszerű és isten háta mögötti strandok, de még esőerdő is húzódik ezen a hat időzónányi területen. Az ország útlevéllel nem rendelkező lakói a grizzlyk, a bálnák, és mindenki kedvencei, a jávorszarvasok.

Óriási játszótér ez, mely minden vendégének különleges kalandokat ígér, a Földanya pedig minden eszközét beveti, hogy elkápráztasson. Aki érintetlenségre, tömegturizmustól mentes, igazi élményekre vágyik, az Kanadába bele fog szeretni. Szólunk előre: sokáig tart felfedezni majd, mert minden egyes nap új és új rétegeket tár fel, újabb ajtókat nyit meg és egyre kíváncsibbá tesz majd.

Őslakosok, angolok és franciák
Városai is legalább annyira egyediek, mint természeti csodái: Montréal kávézóiban a latte és a croissant a párizsi pékségek könnyed ízeit és illatát idézi. A Prince Edward-szigetek hihetetlen, rózsaszín homokja és mesekönyvbe illő apró halászfalvai semmi mással össze nem hasonlíthatók. De akad itt egyéb is, ami meglepő és különös: a Cape Breton-szigeten könnyen belekeveredhetünk egy kelta partyba, itt ugyanis minden módon éltetik a kelta kultúrát. Halifax csodás példát mutat arra, hogy kapcsolódhat össze a hagyományos és a modern: a város képébe harmonikusan simulnak bele régi és új épületei, miközben lakói nagyon büszkék a helyre, ahol élnek. Lehetnek is: kézzelfogható a nyugalom és jólét.

Kanada nagyon összetett és változatos képe a városok és a természet egyensúlyából, hagyományaiból és az újra való nyitottságából áll össze. Hallani fogod ezt a zenéjében, látni fogod művészeti alkotásaiban, melyek nem csak a galériákba és világhírű múzeumokba gyűjtve pihennek, hanem élőek: tele van velük a város, az utca. A legjobban azonban ételei ízében, piacai színeiben érzékelhető.

Gasztrotúrán
Kanadában a kötelezően megkóstolandó nemzeti étel a poutin. Ez az egyszerű népétel nem más, mint sült krumpli, barna szósszal leöntve, sajttal megszórva. Kalóriadús, népszerű és mindenhol kapható, jól megy a helyi sörökhöz, melyekből egyre többfajta bukkan fel a kis, kézműves sörfőzdékben.
Aki azt gondolja, hogy Kanadát éghajlata alkalmatlanná teszi a szőlőtermesztésre, elég nagyot téved. Ontario környékén egyik borászat a másikat éri: van, ahol a tőkék közt kortárs szobrászok alkotásaiban gyönyörködhetsz, míg máshol a kóstolás mellé helyi sajtok, országos díjjal jutalmazott, helyben készült piték is járnak. A vizek mellett halpiacok és haléttermek kínálják a friss fogást: lazacot, homárt, királyrákot.

Kultúra és szórakozás
Kanada tele van fesztiválokkal, legyen szó jazzről, kortárs táncról vagy színházról. Sok helyen ingyenes a kultúra: a városok parkjaiban neves művészek, előadók lépnek fel az időszakos színpadokon.

Kanada és New England partjai minden évszakban varázslatosak, de legszebb színeiket ősszel mutatják. Világítótornyok, szuperfriss homáros szendvicset kínáló bódék a parton, történelmi emlékekkel teli városok, fiatal, szabad szellemiség, jól megélt életek az, ami eléd tárul egy kanadai utazás alkalmával. Minél többet látsz, annál többet szeretnél majd felfedezni belőle.
A térség történelme és karaktere meghatározó volt a nemzet kialakulásában. A festői kanadai partvonal és a koloniális New englandi bájos városok mind a történelem nyomait őrzik. Az örökké vibráló New Yorktól a francia Quebec City-ig, Charleston és Boston történelmi városai és a kisvárosok Saint Johntól Bar Harborig sokféle benyomást tesznek az utazókra. Új-Skócia bájos falvai, a Peggy’s Cove világítótorony és a Saint John templom csak néhány a terület látnivalói közül. Philadelphia történelmi városában található a Szabadságharang és a ház, ahol Thomas Jefferson a Függetlenségi Nyilatkozatot írta. Utazásod alatt mindenképp kóstold meg a friss hozzávalókból készülő fenséges rák- és halételeket!

Kanada és New England hajóutak