Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Eastern Mediterranean úticél

Úticél

Kelet-mediterrán

Vidám emberek, nyugodt élet, azúrkék tenger és gyönyörű napsütés – így foglalhatnánk össze a kelet-mediterrán térséget pár szóban. Élvezd a luxushajók kényelmét és fedezd fel az európai kultúra bölcsőjét! Ebben a térségben a hajóutak olyan ősi, különleges településeket érintenek, mint Athén, Rodosz, Velence, Zadar, Split vagy éppen Isztambul. Érdemes több utat is bejárni, hiszen mindegyik más és más: a nagy mediterrán hajóutak Máltát, Szicíliát és Rodoszt is érintik, a mini mediterrán hajóutak a szlovén és horvát tengerpart gyönyörű tájaira kaluzolnak el. Az adriai útvonalak Velence és Athén közt az olasz, a horvát, montenegrói és görög parton található ismert, de kisebb településekre, városokba visznek el, ahol a természetet is megcsodálhatod.  Ezeket az utakat azoknak ajánljuk, akik szeretnek megismerkedni egy-egy hely történetével, elmerülni a régmúlt időkben. Gondolj csak bele, Velencében ugyanazt a levegőt szívod, mint az egykori Marco Polo, vagy Antonio Vivaldi, Athénban az ókori görög filozófusok nyomdokaiba léphetsz, Isztambulban pedig a saját bőrödön érezheted, milyen lehetett a Nyugat és a Kelet határán egyensúlyozni évszázadokon át. E térségben számtalan csodát találhatsz!

A Kelet-Mediterrán régióban jellemzően kisebb hajókkal utazhatsz, hiszen csak ezek tudnak kikötni az igazi kis ékszerdoboznak számító szigeteteken. A legtöbb hajó Velencéből indul, ami különösen kedvező, hiszen Budapestről autóval 700 km, és repülővel is könnyen megközelíthető. Ha igazi egzotikumra vágysz, akkor pedig érdemes olyan utat választani, ami az egyiptomi, izraeli kikötőket is érinti, hiszen itt egy egészen más világba kóstolhatsz bele annak ízeivel és megannyi, fűszeres illatával.

A kikötőkből taxival, vagy sok esetben gyalog is könnyen elérhető az adott település szíve, így egyedül is elindulhatsz felfedezni a környéket, de a legtöbb hajótársaság csoportos kirándulást is szervez, ahol profi idegenvezetők mutatják meg neked a legizgalmasabb látnivalókat.
 

Kinek ajánljuk a Kelet-Mediterrán térséget?

Ezek a hajóutak ideális nászút-úticélok, kevés romantikusabb dolgot tudunk elképzelni annál, mint összebújva gondolázni Velence csatornáin. Szintén ideális lehet gyermekes családok számára, hiszen a hajók sokszor kötnek ki, rengeteg strandolási lehetőség is van, és minden kikötőben újabbnál újabb izgalmak várnak, amik lenyűgözik majd a lurkókat.
VIGYÁZZ! A Kelet-Mediterrán térség nagyon népszerű, ezek a kabinok gyorsan betelnek. Nem érdemes sokáig gondolkodni – foglald le az utat minél hamarabb, mert lehet, hogy pillanatok alatt elfogynak a helyek!
 

A térség legnépszerűbb kikötői

  • Kotori-öböl: ide általában hajnalban érkezik a hajó, mindenféleképpen érdemes korán kelni, és végignézni, ahogy napfelkeltekor behajóztok az öbölbe – varázslatos látvány!
  • Szantorini: a világ egyik legyszebb, és leggörögebb szigetén külön kishajókkal tudtok majd partra szállni, hiszen ez a kis gyöngyszem nem tudja fogadni a nagy, tengerjáró hajókat. A kikötőből csacsiháton, gyalog vagy felvonóval jutsz el a városközpontba, ahol lenyűgöző látvány vár rád. Semmiféleképpen ne hagyd otthon a fényképezőgépedet!
  • Mikonosz: ez a kis, barátságos település eredetileg szélmalmairól híres, de a turisták körében legalább ennyire népszerűek a kikötőben slattyogó, barátságos pelikánok is. A mi kedvencünk pedig a tengerparti taverna, ami olyan közel van a vízhez, hogy a lábad szinte belelógathatod a tengerbe, miközben a helyi nevezetességeket kóstolgatod!
  • Bari: innen érdemes egy kis kirándulást tenni Alberobello-ba, ami olyan, mintha kedvenc meséid elevenülnének meg: nehéz elhinni, hogy ezekben a kis csúcsos házakban nem manók, vagy tündérek, hanem valódi emberek laknak:)
 

Hogyan válassz a hajóutak közül?

Elismerjük, nehéz a választás, hiszen mindegyik úton van valami különlegesség, valami izgalom, amit érdemes megnézni. De ez ne ejtsen kétségbe, hiszen hagyni kell valamit jövőre is;)
 

Így tudod kiválasztani az utat:

1.    A keresőben az úticélnál válaszd ki a legördülő menüből a Kelet-Mediterrán térséget
2.    Ki tudod választani az időtartamot, hajótársaságot, hajót, indulási kikötőt, sőt, az indulási időt is, de ha rugalmas vagy, ezeket üresen is hagyhatod – így több lehetőségből is szemezgethetsz:)
3.    Válogass a lehetőségek közül, és ha megvan a nyertes, pár kattintással kérj árajánlatot! Az árajánlattal együtt meg fogjuk írni azt is, hogy a kiválasztott útra van-e még szabad hely az általad választott kabintípusban.
Fedezd fel a Kelet-Mediterrán térség megannyi varázsát, és foglalj hajóutat minél hamarabb, hiszen ezen a tájon nagyon gyorsan elfogynak a helyek!

  Kelet-mediterrán hajóutak