Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Cuba úticél

Úticél

Kuba

szivarok, rum, salsa

Szivarok, salsa, színkavalkád, rumos koktélok, egy csipetnyi retro-feeling: talán így tudnánk pár szóban összefoglalni Kubát, bár, mint minden összefoglaló, ez is felszínes ízelítő csupán. Ahhoz, hogy igazán átéljük, miért lehet beleszeretni ebbe az országba, valóban oda kell látogatni, szippantani a lágy szellőből, mely izgalmas illatokat hoz magával, érezni, ahogy a szívünkben dobban a salsa ritmusa, és látni mindazt, amit ez a fantasztikus ország adhat.

2015-ig Kuba embargó alatt állt, egyetlen amerikai, vagy részben amerikai cég sem szervezhetett oda utazást, így nyugodtan mondhatjuk, hogy az embargó eltörlése izgalmas, új világot nyitott meg a turisták számára. Egyre több és több hajótársaság indít már luxusutazásokat, van, amelyik Havannában köt csak ki, de vannak olyan társaságok, amik a többi kikötőből is adnak egy kis ízelítőt.

Hallottál róla, hogy Kuba a világ egyik legboldogabb országa? Nem tudjuk, hogy ez az ízletes rumnak köszönhető, a sok, gyönyörű régi autónak, amiktől az ország olyan, mintha egy film díszletében sétálna az ember, vagy a ragyogó napfény teszi, de tény, hogy az emberek többsége mosolyog, kedves, és nagyon előzékeny a turistákkal.
 

Mit lehet csinálni Kubában?

Mit nem? Számtalan olyan izgalmas program és felfedeznivaló vár rád, amiről a legtöbb európai még csak nem is hallott.
  • Megkóstolhatod a kubai szivart, sőt, meg is nézheted, hol és hogyan készül, mitől olyan híres.
  • Kortyolhatsz a finom, fűszeres rumból, megtanulhatsz salsázni egy tanfolyamon, egy klubban, vagy akár táncra perdülhetsz az utcán is, hiszen szinte mindenhol szól a zene.
  • Megihatsz egy koktélt Hemingway kedvenc kocsmájában, és magadba szívhatod ugyanazt a levegőt, és életérzést, ami a nagy írót is oly’ sokszor megihlette. Ki tudja, hátha megírod a „Fiatal utazó és a tenger” című regényt?!
  • Pihenhetsz a gyönyörű, fehér homokos tengerparton és természetesen meg is mártózhatsz a szikrázóan kék vízben.
  • Részt vehetsz egy időutazáson, hiszen Havanna bizonyos részei olyanok, mintha visszacsöppentél volna a 19. századba. Márpedig aki vissza tud menni az időben, az bármire képes… ugye?
  • Olyan járműveket próbálhatsz ki, mint a coco taxi és a metrobus: előbbi egy ici-pici, gömbölyű riksa, a másikat pedig leginkább úgy tudnánk leírni, mint egy busz és egy kamion szerelemgyerekét. Utazz világ egyetlen föld feletti földalattiján!

Hogyan utazhatsz Kubába?

A bal oldali keresőben válaszd ki úticélnak Kubát, és már mazsolázhatsz is az 5-11 napos utak között. A legördülő menük segítségével tudsz szűrni indulási időre, hajótársaságra is, így gyorsabban át tudod nézni a kínálatot.
Európaiként, illetve magyar állampolgárként ha közvetlenül Kubába mész (tehát nem érinted az Egyesült Államokat), akkor elég egy turistakártya a magyar útleveled mellé, és máris beléphetsz az országba, azon belül pedig szabadon kirándulhatsz. A kártyát jelenleg a kubai nagykövetségen tudod beszerezni (Budapest, 1121 Normafa út 55/a, hétfőtől csütörtökig, 9-12 óráig).

Az amerikai állampolgárokra és az Amerikán keresztül érkező turistákra más szabályok vonatkoznak, ők sok helyen csak az előre leszervezett, csoportos kirándulás keretén belül ismerhetik meg az országot.

Ha szeretnéd megismerni Kuba igazi arcát, báját, és semmihez sem fogható hangulatát, akkor érdemes minél előbb utazni, hiszen lassan ide is betör a Nyugat minden vívmányával együtt, ezért várható, hogy az elkövetkezendő években egyre jobban „elturistásodik”. Ne habozz, foglalj helyet minél előbb!

  Kuba hajóutak