Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Mexican Riviera úticél

Úticél

Mexikói Riviéra

chili és tequila

Napfény, homok és szörf – kell még valami a nyaraláshoz? A Mexikói Riviéra történelemben, ízekben, festői tájakban gazdag és természetesen minden megvan itt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges. Acapulco világhírű szikláiról az óceánba ugrani, a Puerto Vallartai sétányon andalogni, Zihuatanejo mélykék lagúnáiban fürödni, Mazatlan hosszú homokos tengerpartján pihenni vagy a Cabo San Lucasnál figyelni a szürkebálnák felbukkanását csak néhány a számtalan lehetőség közül. És ha elfáradtunk, a nap végén mexikói különlegességekkel, házi tortillával, friss guacamoleval vagy tequilával feltöltődve indulhatunk az éjszakába, hogy a helyiekkel együtt a forró ritmusokra táncoljunk reggelig.

Akár egy szürreális és tarka Frida Kahlo-festmény: tudnánk-e Mexikónál különlegesebb világot elképzelni? Pálmafás tengerpartok, fűszeres ételek, párás dzsungelek, az állandó fiesták tűzijátékának fényei, Frida gazdag képzeletű festményei: Mexikó elképzelt, sokszínű, álomszerű világát a valóság felülírja.

Míg Mexikó magas vulkánjainak tetején az örök hó az uralkodó, addig a sivatag a Saguaro-kaktuszok és agavék területe. Utóbbi azért is fontos, mert ez a tequila alapanyaga. Ha sót és citromot kérünk hozzá, azonnal elárultuk magunkat, hogy turisták vagyunk. Mexikó természeti adottságaihoz számítsuk hozzá 10 000 kilométernyi tengerpartját, fehérhomokos strandjait, gazdag élővilágú lagúnáit, melyek a kaland és felfedezés minden érzékszervedre ható élményével várnak. A Csendes-óceán tarajos hullámait érdemes kihasználni: kevés, ennél ideálisabb hely létezik az első – vagy a sokadik – szörfleckére, a szélcsendesebb napokon pedig SUP-ok lepik el a Kaliforniai-öböl strandjait. Beljebb Oaxaca párába vesző felhőerdői várják a kíváncsi turistákat. Ha jól időzítesz, akár a különleges, élénknarancs színű, denevér nagyságú királylepkék millióinak vonulásában is gyönyörködhetsz.

Egy nép szívéhez legközelebb az ételein keresztül vezet az út. Az ország gasztronómiai palettája sokkal színesebb, mint amit az európai éttermek mexikói név alatt kínálnak. A sokszor amerikai szűrőn áteresztett, egyszerűsített és uniformizált tex-mex fogásokat az egynemű ételekhez szokott amerikaiak találták ki, és az általunk ismert burritonak és nachonak nem sok köze van a hagyományos, mexikói konyhához. Erre azonnal rájössz, ha ellátogatsz egy mexikói piacra: soha nem látott zöldségek és gyümölcsök sorai közt sétálhatsz, miközben folyamatosan hallod az asszonyok tenyereinek finom és ütemes csattogását, ahogy a tortillalepénykéket formálják, majd egy hatalmas vaslapon villámgyorsan és frissen megsütik. Kóstold meg a kimondhatatlan nevű cochinitapibilt (lassú tűzön sütött malac), vagy Oaxaca házi mártásait, melyek receptjét kreol bőrű, hímzett ruhájú asszonyok őrzik féltékenyen.  Amilyen gazdag az ország földrajzi értelemben, annyira változatos a konyhája. Az utcai ételek gazdag választékától a Michelin-csillagos éttermekig igényeidnek megfelelően választhatsz.

Ensenada városa annyira kozmopolita, hogy ha az angol menük és a dollárban kiírt árak mellett elfelejtenéd, hogy Mexikóban vagy, csak pillants rá a vízparton lengedező, hatalmas zászlóra. Igazi turistaparadicsom, ajándékboltokkal, éttermekkel és bárokkal.

Mazatlan
Húsz kilométer hosszú, gyönyörű, homokos tengerpart, trópusi-spanyol építészet, laza hangulat. A turisták régi kedvence, kellemes malecónnal, vagyis tengerparti sétánnyal. Az ötvenes évek glamourját idéző éttermei és bájai teraszáról különösen varázsos a Csendes-óceánba hirtelen bukó napot szemlélni, alkonyatkor.

Puerto Vallarta
Elöl a kék vízű Banderas-öböl, hátul hegyek, melyek oldalára pálmafák kúsznak. A helyiek csak Vallartának nevezik Mexikó egyik legkedveltebb nyaralóhelyét. Milliók látogatják strandját, part menti üzleteit és stílusos éttermeit, bárjait. Napnyugta után a hely átalakul: Vallarta éjszakai élete pezsgő és izgalmas, mindenhonnan kihallatszó zenével és nevetéssel. Egyébként ez a város Mexikó meleg közösségének egyik központja.
Fehér homok, óceánpart, hajnali lovaglás a parton, csónaktúra, sznorkelezés, a hajót hosszan kísérő delfinek, egzotikus madarak, őrületesen jó hangulatú bárok – Mexikó nyugati partja jól fel van készülve a turistákra.


  Mexikói Riviéra hajóutak