Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Norway úticél

Úticél

Norvég fjordok

A mesebeli norvég fjordok – egy egészen más szemszögből

Ha van gyönyörű és érintetlen hely a világon, amit legalább egyszer mindenkinek látni kell, akkor az a norvég tengerpart a különleges szépségű fjordokkal. Ha szereted a természetet, és szeretnéd a maga teljes pompájában látni a zuhatagokkal tarkított monumentális hegyeket, akkor nem kérdés, hogy meg kell látogatnod Norvégiát! Érdemes hajóról (is) megcsodálni ezt a lélegzetelállító panorámát, ami magában foglalja az ezer méteres hegyeket, a gigantikus vízeséseket és az idilli kis településeket.

Sőt, egy ilyen hajóúttal akár több tételt is kipipálhatsz a bakancslistádon, hiszen nem csak testközelből láthatod ezeket a természeti csodákat, de a világörökség részeiként számon tartott helyekre is eljuthatsz, sőt, bizonyos utakon Dániába is ellátogathatsz. Ha készen állsz életed egyik legcsodálatosabb kalandjára, akkor most a legjobb helyen jársz!
 

Milyen hajóutak közül választhatsz?

A norvég fjordokat több hajóút is felkeresi, te döntöd el, hogy 7 napos, vagy akár 2 hetes útra indulsz.  Ezen az útvonalon a hajók májustól egészen szeptemberig járnak, és mindegyik állomásuk olyan, mintha egy mesébe csöppent volna az ember. A hajóút a lenyűgöző norvég fjordok mellett színes városkák és idilli tájak mentén halad. Egészen más élményt ad ilyen módon a fjordok felfedezése, hiszen sok olyan része van, amit a szárazföldről nem látható teljes pompájában. Ha balkonos kabint, vagy lakosztályt választhatsz, szinte egész nap bámulhatod a tájat úgy, hogy közben a saját erkélyeden ücsörögsz – de a fedélzetről, vagy a pezsgőfürdőből is mesés lesz a látvány.
 

Milyen útvonalakat lehet választani?

Szerencsére a kínálat bőséges, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének (és a rendelkezésre álló szabadidőnek) leginkább megfelelőt. A legtöbb járat érinti Geirangert, amely olyannyira festői, hogy 2005-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Ezt a fjordot egyébként Norvégia csodái között tartják számon, ami nem véletlen, hiszen az ezer méteres hegyek és a több száz méteres vízmélység együtt elképesztő panorámát alkotnak, ameddig a szem ellát. Szintén népszerű az érintett úticélok között Bergen, ahol nem szabad kihagyni például a Világörökség részeként számon tartott Hanza-kereskedőházak sorát a fjord mentén.

Ha szeretnéd megtekinteni a Spitzbergákat, bizonyos hajóutakon erre is van lehetőség, így gyönyörködhetsz a Jeges-tengerben található szigetcsoport látványában is, sőt testközelből készíthetsz olyan, lélegzetelállító fotókat, amik láttán az ismerőseid garantáltan elsárgulnak majd az irigységtől .

Ha vonzanak a „leg-ek”, akkor hajózz el a legészakibb városokig, és látogasd meg Honningsvagot és Nordkappot is.
 

Kinek ajánljuk a norvég fjordokat?

Elsősorban igazi természetrajongóknak, akik szeretnének valami igazán különlegeset látni. A fjordok látványát semmilyen NatGeo műsor nem tudja visszaadni, ezt a saját szemeddel kell megnézni, a saját fényképezőgépeddel megörökíteni – és az élményt utána örökké kincsként őrzöd majd a szívedben.  
A norvég fjordok vidéke tipikusan olyan úticél, amit látni kell és át kell élni minden egyes porcikáddal.  Norvég fjordok hajóutak