Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Caribbean Western úticél

Úticél

Nyugat-karib

Szerepel a bakancslistádon Mexikó vagy a maják izgalmas kultúrája? Mindig is szerettél volna eljutni Jamaikára? Belize számodra a nyaralás non plus ultrája? A nyugat-karib térség izgalmas, egzotikus, lenyűgöző világ, ahol a természet, a kultúra, a luxus és az adrenalin találkozik. Ha erre a tájra utazol, biztos lehetsz benne, hogy olyan kalandokban lesz részed, amiket még idős korodban is mosolyogva fogsz felidézni.
  • Próbáld ki például az óriási kötélpályát, emelkedj a világ fölé, és érezd, ahogy az adrenalin elönti az ereidet, miközben lefelé száguldasz! Haitin, Belize-ben és a környéken erre több kikötőben nyílik erre lehetőséged.
  • Ússz a delfinekkel, készíts olyan szelfiket, amik láttán az összes barátod, rokonod és ismerősöd sárga lesz az irigységtől:) Többek közt Mexikóban és Jamaikán is megismerkedhetsz ezekkel a kedves tengeri emlősökkel.  
  • Mássz meg egy vízesést, mérd össze állóképességed a természet erejével és kerülj ki győztesen a harcból! Jamaikán igazán maradandó élményben lehet részed.
  • Látogass meg maja romokat (Mexikó minden kikötőjéből, de Honduras és Belize esetén is elérheted őket), vagy látogass el egy csodálatos ökoparkba, mint Xel-ha!
De ha mindez nem lenne elég, fürödj egyet a gyönyörű, türkizkék tengerben, búvárkodj, vagy snorkelezz kristálytiszta vizekben, élvezd a nap sugarait a bőrödön és a homok simogatását a talpadon – ezt szinte mindegyik nyugat-karibi kikötőben átélheted!
 

Hogyan utazz a nyugat-karibi térségbe?

Először is, a hajóút-keresőben válaszd ki a nyugat-karib térséget, és nézd meg, hogy hosszabb, vagy rövidebb útra indulnál. Általában 5-15 napos nyaralásokat találsz itt, kiválaszthatod az indulási időt, a hajót és a hajótársaságot is. Bármelyiket is választod, biztos, hogy rengeteg izgalmas élménnyel leszel gazdagabb, de ha konkrét tételeket szeretnél kihúzni a bakancslistáról (például rájasimogatás, delfinúszás), akkor nézd meg, hogy a kinézett út biztosan érinti-e az adott látnivalót.

Ezután válaszd ki az utazás időpontját – ekkor meg tudod nézni a hozzávetőleges árakat, így már tudsz tervezni. Pontos árajánlatot csak akkor tudunk adni, ha kitöltöd az űrlapot, hiszen a végső ár attól is függ, hányan jöttök, hány gyerek és hány felnőtt lesz a csapatban.

A nyugat-karibi térségbe nem kell vízum, sem beutazási engedély, de a legtöbb hajó Floridából indul, így magyar állampolgároknak szüksége lesz egy ESTA engedélyhez, amit online is tudsz igényelni, ezen a weboldalon.

Az érkezést nem érdemes kicentizni, érdemes legalább egy nappal korábban megérkezned a kikötőbe, így ha valami közbejönne – törlik a járatodat, dugó van az utakon, stb. – nem kell idegeskedned, hiszen van plusz egy napod. Ez a hajó nem mehet el nélküled!
 

Kinek ajánljuk a Nyugat-karibi térséget?

Egyértelműen azoknak, akiket vonz a történelem, a kultúra, a természet, az új élmények – itt külön-külön, vagy akár egyszerre is átélheted mindet. Erre a környékre nem csak vakációzni járnak az emberek, sok a fiatal, vagy idősebb pár, akik itt kötnek házasságot, itt ünneplik az aranylakodalmukat, vagy itt erősítik meg egymásnak tett fogadalmukat. Meg tudjuk érteni, hiszen a puha homok, a végtelen óceán lenyűgöző látványt nyújtanak, amitől azonnal szerelembe esik az ember!
  Nyugat-karib hajóutak