Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Western Mediterranean úticél

Úticél

Nyugat-mediterrán

Ha mindig is vágytál egy különleges körutazásra, melynek keretén belül számos különböző országot és tájat érintesz, akkor érdemes belevágnod egy nyugat-mediterrán kalandba. Itt kevés csapadék, meleg napsütés és az csekély felhőzetet vár, miközben megízlelheted a mediterrán ételeket és hangulatot. Megmutatjuk, mi mindent élhetsz át mennyi mindent csodálhatsz meg a Földközi-tenger nyugati medencéjében Olaszországon, Spanyolországon és számos festői szigeten át, igazán kényelmes körülmények között.

A nyugat-mediterrán térség egy varázslatos táj, ahol ezernyi szín, illat és íz vár rád, miközben a hajó fedélzetén maximális kényelemben lesz részed. Ahány kikötő, annyi élmény, mind más-más világ: nézzük, miket fedezhetsz fel egy ilyen hajóúton?

Olaszországtól Korzikáig
A nyugat mediterrán vidék számos országot ölel fel, melyek mindegyikének megcsodálhatod egy szeletét a hajóút alatt. Az erre közlekedő hajók legtöbbje érinti a mesebeli francia várost, Marseilles-t, ahova biztosan el akartál már látogatni, ha láttál legalább egy Taxi filmet. Emellett a legtöbb hajóút során meglátogathatod a leghíresebb olasz városokat is, mint Róma vagy Nápoly, melynek belvárosát a világörökség részeként tartják számon. Az útitervben szerepel Spanyolország is, vár rád a focicsapatáról méltán híres Barcelona, és az ország harmadik legnagyobb városát, Valencia is.

Nem maradhatnak ki persze a szigetek sem az érintett szakaszok közül, mint a világhírű konyhájáról ismert Szicília, az elképesztő történelemmel büszkélkedő Málta, a természetvédelmi területekben bővelkedő Szardínia. Korzika, mely Napóleon szülőhelye, valamint a népszerű nyaralási helyszínként elhíresülő Mallorca is felkerülhet a listádra, illetve lekerülhet a bakancslistádról. Van olyan hajó, amely a Baleári-szigetek részét képező Menorca-t, valamint a híres buliszigetként elhíresülő Ibizát is érinti, így a természeti és történelmi szépségek mellett az éjszakai életből is alapos ízelítőt kaphatsz. Mivel a különböző hajóknak eltérő az útvonala, érdemes megnézned, mikor és milyen járatok indulnak, és azt a hajóutat választani, ami a téged leginkább érdeklő tájakat érinti.
 

Honnan indulnak a hajók és miként juthatsz el oda?

A hajók leggyakrabban Genovából indulnak, ami könnyedén megközelíthető autóval is. A parkolás miatt sem kell aggódnod, ha jelzed, hogy gépjárművel érkezel, akkor foglalunk neked előtte parkolót, melynek díja 85 euró hetente – és a kocsid hűségesen várja majd visszatérted. Ha nem a kocsit választanád, akkor a milánói repülőtérről közvetlen buszos transzfert biztosítunk számodra a hajóig, melynek ára körülbelül 40 euró fejenként egy útra.
Ha úgy kényelmesebb választhatsz római vagy barcelonai indulást is.
 

Kinek ideális választás egy nyugat-mediterrán hajóút?

Ha alapvetően kedveled a mediterrán vidékeket és többször gondoltál már arra, milyen jó lenne végigjárni több, ebben a régióban fekvő országot, akkor nem kérdés, hogy számodra ideális választás ez az utazás. A hajóról nézve egészen más szemszögből mutatják meg bájaikat ezek a városok és szigetek, amit például gyalogosan vagy kocsiból soha nem láthatnál így. Ha már érzed az arcodon a cirógató napsugarakat és szinte már orrodban van a tenger illata, akkor neked nem szabad kihagyni egy nyugat-mediterrán körutazást! Nyugat-mediterrán hajóutak