Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Baltic Sea úticél

Úticél

Balti-tenger

Fedezd fel a Balti-tenger klasszikusait!

Ha van olyan tenger, amely érinti a legtöbb olyan északi országot, amelyet mind klasszikus úti célnak számítanak Európában, az a Balti-tenger. Ide tartozik Finnország, Svédország, Észtország, Lettország, Litvánia, Oroszország, Lengyelország, Németország és Dánia is. Szóval ha van kedved ellátogatni ezen országok valamelyikébe, megnéznéd, hogy festenek a közelben levő híres kikötők és szeretnél egyetlen utazással több országot is bejárni, akkor nem kérdés, hogy helyed van a balti-tengeri utak valamelyikén!

Tudtad, hogy a világ összes tengere közül ezen a területen a legsűrűbb a hajóforgalom az egész világon? Ráadásul mivel jellemzően a nyári időszakban sincs túl meleg, előszeretettel választja sok turista az év bármely időszakában ezeket a hajóutakat, mert itt nem kell tartani a hőségtől vagy a magas páratartalomtól.
 

Milyen városokat érintenek a balti-tengeri hajóutak?

Ez természetesen attól függ, melyik utat választod a széles kínálatból, és hány éjszakát szeretnél eltölteni a hajón. Nem lesz könnyű döntés, hiszen minden járat számos különleges helyet érint. Eljuthatsz az észak Velencéjeként is gyakran emlegetett Stockholmba, a szecessziós épületeiről és gazdag szigetvilágáról ismert Helsinkibe vagy az igen gazdag történelemmel rendelkező Szentpétervárra. Emellett az útba ejtheted a bohém Tallinnt, a gazdag zöld területeiről híres Oslot, a Baltikum legnagyobb városát, Rigát. Természetesen nem maradhatnak ki a német területek sem, mint Warnemünde, Kiel vagy Hamburg. Sőt, ha van kedved, választhatsz olyan utat is, amely csak az észak-európai városokat érinti, de olyan opció is létezik, amely keretein belül 3 napot tölthetsz el Szentpéterváron. Bejárhatod a balti fővárosokat vagy eljuthatsz olyan ékszerdobozokba, mint a lengyel Gdansk, a dán Aalborg vagy a norvég Bergen.
 

Mikor jó választás egy hajóút a Balti-tengeren?

Ha szeretnéd megnézni a balti-tengeri régiót vagy szerepelnek a bakancslistádon a legnagyobb európai városok és a híres kikötők, akkor nem kérdés, hogy helyen van egy ilyen hajón. Ha már jártál a fenti városok legnagyobb részében, akkor is érdemes elmenned egy ilyen utazásra, hiszen amikor a tengerről nézed, egészen másképp fest minden város, akár a naplemente fényeiben gyönyörködsz, akár napközben veszel el a szépségükben.
 

Tervezd meg az utazásod!

Kínálatunkban folyamatosan számos különböző balti-tengeri hajóút szerepel, melyek közül te választhatod ki a számodra megfelelőt. Választhatsz az alapján, meddig maradnál, mikor indulnál, de mérvadó lehet az is, hogy honnan indul és hova érkezik a hajó. Az is fontos szempont természetesen, hogy a tengeren töltött idő alatt milyen állomásokon köt ki a jármű. Nézz szét az aktuális kínálatban, foglald le a tökéletes hajóutat és élvezz ki minden egyes pillanatot a Balti-tengeren. Kapcsolj ki, lazulj el, tedd félre a munkát és vesd bele magad életed egyik legnagyobb kalandjába!

3 extra tipp a balti hajóúthoz:

  1. Ha olyan utat választasz, ami érinti Stockholmot és van rá lehetőséged, foglalj balkonos kabint, mert ki- és behajózáskor a saját erkélyedről nézni a rengeteg apró szigetet páratlan élmény! (Ha úgy alakul, hogy belső kabinban laksz, akkor erre az időszakra helyezkedj el kényelmesen a fedélzet egy panorámás napágyában!)
  2. Szentpéterváron kétféleképpen nézelődhetsz: egyénileg előre váltott vízummal vagy a hajó által szervezett kirándulásokon vízummentesen. Tudjuk, hogy a hajótársaságok által szervezett kirándulások mindenütt viszonylag drágák, de Szentpéterváron  érdemes ezeket választanod, mert akkor sem a vízumbeszerzéssel, sem a távolságokkal és a helyi közlekedéssel, sem a belépőkért kígyózó sorokkal nem kell küzdened! (Utóbbi különösen az Ermitázsba és Katalin palotájánál kiemelten fontos.)
  3. Május végétől június végéig a fehér éjszakák az egész térségben megfigyelhetők. Kihagyhatatlan élmény az éjszaka közepén is szinte nappali fénynél nézni a tengert.
Balti-tenger hajóutak