Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

World Cruise úticél

Úticél

Világ körüli hajóutak

Kalandra fel - kerüld meg a világot!

„Egyszer körbeutazom a világot!” – fogadkozunk sokan, aztán évről-évre lemondunk erről a grandiózus programról, mert teljesíthetetlennek látszik. Pedig egy világkörüli út hajóval egyáltalán nem lehetetlen, csak alapos tervezésre van szükség, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az utadból.
 

Mire készülj, ha világkörüli útra indulsz?

Több társasági is indít ilyen utazásokat, és természetesen kisebb-nagyobb eltérések lehetnek az útvonalakban. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik legalább 2-3 kontinenst érint, 90-196 napig terjed a hosszúságuk, vagyis valóban szükséged lesz egy hosszabb szabadságra, ha meg akarod kerülni a Földet. De megéri összeakasztani a bajszod a főnököddel vagy egy kis türelmet kérni az ügyfeleidtől, hiszen ez egy olyan kaland, amire életed végéig emlékezni fogsz!

Ha viszont elszántad magad, akkor jó, ha tudod, hogy legalább 1 évre előre le kell foglalnod az utad, hiszen viszonylag kevés társaság indít ilyen grandiózus programot, és ők is évente csak 1-2 alkalommal, ezért nagyon hamar betelnek a kabinok.
Ha úgy érzed, hogy az egész világ elsőre talán túl nagy kaland lenne, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen 20-50 napos, kisebb szakaszokat is foglalhatsz, így a világkörüli utad lebonthatod több, kisebb nyaralásra is.  

Természetesen ekkora utazásnál a pénz sem elhanyagolható szempont, könnyen lehet, hogy egy kicsit kitágul a pupillád a végösszeg láttán, de ne feledd: ez most nem egy 2 hetes nyaralás a Balaton mellett, hanem egy 3, 4 vagy akár 6 hónapos luxusutazás, ami során több kontinenst is érinteni fogsz. Ha éjszakákra lebontva kiszámolod (és belegondolsz, mi mindent tartalmaz az ár), hamar rájössz, hogy egyáltalán nem több, mint amit amúgy nyaralásra szoktál szánni – csak hosszabb;)
 

Hogyan indulj világkörüli útra?

1.    Először is írd össze a bakancslistádat: mi az, ami feltétlenül legyen benne az útban? Van, aki Európában szeretne több állomást, mást éppen Kína vonz, vagy Ausztrália; szerencsére több útból is válogathatsz, ezért könnyű lesz megtalálni azt, ami a legtöbb álom-úticélodat érinti.
2.    Gondolj bele, számolj utána, hogy mennyi időre tudsz elszakadni a hétköznapoktól. Bár a legtöbb hajón van szupergyors internet, és elméletileg tudsz dolgozni akár útközben is, de gyakorlatilag annyi élmény vár rád, hogy vétek lenne a laptopoddal tölteni az időt. Hagyd a munkát hátra és élvezd az utazást!
3.    Ezek után a honlapunkon a legördülő menüből válaszd ki a Világkörüli hajóutakat (a lista legalján van). Kivételesen most nem érdemes hajótársaságra vagy hajóra szűrni, csak a tervezett indulási időpontot állítsd be (beleszámolva a szabadságodba, hogy az indulási kikötőbe is el kell jutnod!)
4.    Válaszd ki a legszimpatikusabbat, és kérj tőlünk egyedi árajánlatot! Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, csak akkor foglaljuk le a helyed, ha megfelel az ár, az időpont és a kabin.
5.    Ezek után már csak annyi dolgod marad, hogy veszel néhány extra memóriakártyát a fényképezőgépedbe és a kamerádba, hiszen rengeteg élményt kell majd megörökítened!

Kalandra fel – kerüld meg a világot!

  Világ körüli hajóutak hajóutak