Cégek

Különleges helyszínt keres rendezvényének? Legyen az konferencia, csapatépítés, jutalomút, segítünk!

Érdekel

Caribbean úticél

Úticél

Karib-tenger

a kalózok földje

A Karib-szigetekről mindenkinek a képeslapokon megjelenő gyönyörű fehérhomokos tengerpartok, a hajladozó pálmafák és a türkizkék tenger jut eszébe. Az európai, afrikai és latin-amerikai hatásokra a szigetek történelme és kultúrája igen különböző. A tengerpartokon kívül bájos városok, ősi romok, különleges élővilág, édesvízi barlangok, buja őserdők, karib ritmusok és forró táncok kápráztatják el a vendégeket.

Minden szigetnek és karib-tengeri üdülőhelynek megvan a maga sajátos varázsa: Mexikóban a maja kultúra, Jamaikában a voodoo, Arubán az arany legendája, St. Martin szigetén a félfrancia-félholland megoszlás stb. A karib-tengeri hajóutak hatalmas előnye, hogy a különböző szigetek közül többet is megismerhetünk anélkül, hogy állandóan ki-be kéne csomagolni, vagy repülőre szállni a pici szigetek közt. Ha pedig már tudjuk, hogy melyik sziget bűvöl el minket leginkább, a következő nyaralást már oda tervezhetjük. Az embargó lazulásával az egyik legkülönlegesebb és legegyedibb szigetet, azaz Kubát is egyre több hajó érinti és a számtalan kisebb-nagyobb karib-sziget valamelyikét is biztos a szívedbe zárod. Nem elhanyagolható vonzereje a térségnek, hogy több szigeten vámmentesen vásárolhatunk.

Hogy válasszunk a karib hajóutak közül?

A Karib-tenger a pihenés netovábbját kínálja neked. Bármilyen egyedi ízlésed is legyen, garantált, hogy találsz a saját szájízednek megfelelő szigetet.

Szinte mindenütt alap a fehér homokos strand és a türkizkék víz, de a szigetek rendkívül sokfélék: itt hegyi ösvényeken barangolhatsz, amott belekóstolhatsz az őserdők hangulatába, a sivatag szárazságába, vagy a korallszirtek magányosságába, másutt a gyarmati idők vagy kalózok aranykorának emlékeit szemlélheted. A tengeri élővilág gazdagsága víz alatti kalandokra csábít, a langyos víz és meleg idő pedig vízi sportokra.

Ha hajóutakról beszélünk, három nagyobb részre szokás osztani a karibi térséget: keleti, déli és nyugati részre, és mindnek megvannak a maga sajátosságai. A hajótársaságok külön-külön szokták kínálni az ide irányuló utakat.

A Floridától Kubán, Jamaikán, a Kajmán-szigeteken át a Yucatán-félsziget partjain sorakozó kikötővárosokig húzódó nyugat-karibi térséget akkor válaszd, ha a Karib-tenger szigeteiről elsőként a kaland és az aktív pihenés jut eszedbe! Vízi sportok sokaságára, szárazföldi túrákra, búvárkodásra, egzotikus kultúrák megismerésére nyílik lehetőséged, de találhatsz azért bőven fehér homokos strandokat és sziklás öblöket is, hogy ledönts egy jó koktélt egy pálmafa árnyékában.

Kitűnő hely tengeri kajakozásra, pecázásra, és a karibi szigetvilág legizgalmasabb merülőhelyeket is itt találod, ha a búvárkodásért rajongsz: korallszirtek, hajóroncsok, cápák várnak a mélyben. A Yucatán-félsziget az ősi és rejtélyes maja civilizáció bölcsője, egykori városaik őserdő mélyén fekvő romjaihoz jól szervezett túrákon juthatsz el. Megtapasztalhatod Jamaica zenéjét, laza hangulatát, és természeti szépségeit, Florida gazdagságát és hosszú kilométereken húzódó strandjait, illetve Kuba latin báját és a máig élő szocializmust.

A kelet-karibi térség kulturálisan jóval közelebb áll a nyugati civilizációhoz, de aggodalmaskodástól mentes hangulata ideális pihenőhellyé teszi, a szigetvilágban megszokott lehetőségekkel: búvárkodás, városnézés, szörfözés és bevásárlás. A régió legjobb vámmentes üzleteit találhatod az Amerikai- (Saint Croix, Saint John, Saint Thomas) és Brit-Virgin-szigetek (Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyke), Puerto Rico, a Francia-Nyugat-Indiák (St. Martin), illetve a Dominikai köztársaság kikötőiben.

Kitűnő strandok, pompás szörfös helyek, nyüzsgő kaszinók és karibi zenére vibráló mulatóhelyek között válogathatsz. A búvárkodáson kívül szinte minden nagyobb hegyen drótkötélpályán pumpálhatod fel adrenalinszintedet, de történelmi látnivalóknak sem maradsz híján, gondolj csak a Puerto Rico-i Old San Juan gyarmati hangulatú szigetére vagy a dominikai Santo Domingo 16. századi építészetére!

A dél-karibi térség legfőbb vonzereje kulturális sokszínűsége, egzotikus tájai és vulkanikus szigetei. Ide utazz, ha kedveled a tömegturizmus által kevésbé érintett tájakat, és szívesen megnéznéd, mit hoz ki egy-egy paradicsomi szigetből a gyarmattartó anyaországok ide beszivárgó kultúrája! A Francia-Nyugat-Indiák déli szigetein (Martinique, Guadaloupe és Saint Bart) mediterrán hangulat fogad, Arubán, Bonairen és Curacaón a holland kultúra hatása érezhető, Dominicára és Barbudára a britek gyakoroltak máig élő hatást, Trinidad és Tobago karneváli forgatagában pedig az erős spanyol/latin befolyás érezhető.

Őserdei kirándulások, hangulatos tengerparti falvak, andalító zenével csábító klubok, kikötői kávéházak, francia éttermek, porcukorszerű homokkal keretezett festői öblök, és persze a tenger vár mindennél változatosabb élővilágával, szörfözésre termett hullámaival, arany naplementéivel.

A Karib-tenger szigetei és partjai a legkényesebb ízlésű utazótól kezdve az adrenalinfüggő sportemberig mindenkinek felhőtlen kikapcsolódást kínálnak.

A kulturális és gasztronómiai sokszínűség és persze a ragyogó napfény a világ soha meg nem unható szegletévé teszik az Észak- és Dél-Amerika között elterülő szigetvilágot és az azt övező partokat, mindezt csak tetézi az óceánjárók kínálta kényelem és luxus.

Akár a kelet-karib szigetvilág paradicsomi körülményeiről fantáziálsz, akár Mexikó vagy Puerto Rico pezsgő kultúrája vonz, minden egyes tengeri hajóút változatos útvonalakkal, izgalmas kikötőkkel és szórakoztató programkínálattal vár. Ha sikerült a karib hajóutak közül választani, csak kattints rá az álomutazás tervezett időpontjára, majd egy egyszerű ajánlatkérő űrlap segítségével vedd fel a kapcsolatot velünk. Megtisztelő érdeklődésedre kimerítő választ és költségkalkulációt várhatsz!
Ha még nem vagy biztos a döntésedben, látogass el hajóút listázó oldalunkra, ahol számos szempont – például indulási kikötő vagy a hajóút időtartama – szerint szűrhetsz a különböző tengeri hajóútra. Sőt, aktuálisan kedvezményes tengeri hajóútjainkat is megtekintheted!
  Karib-tenger hajóutak